De grote vraag die ik altijd krijg:

wat hebben jullie allemaal nodig voor de vzw?

Mijn antwoord is altijd ‘‘ Zodra je ‘s morgens opstaat tot je ‘s avonds gaat slapen…. wat gebruik jij allemaal ?

Al deze producten hebben onze gezinnen ook allemaal nodig “

Ruim uw kleerkast  op en bij alles wat je laatste jaren niet meer gedragen hebt stel uzelf de vraag “ zal ik het nog aandoen.

Is het antwoord ‘‘NEE” doneer het dan .

Alles wat nog in prima staat is die je op overschot hebt DONEER het

In 2014 werd ik van de baan gereden en heb ok een helse periode meegemaakt . Niet alleen lichamelijk , emotioneel maar ook financieel werd ons gezin geraakt. Ik raakte sociaal vereenzaamd lag in mijn bed te wachten van operatie naar operatie.  Tot ik op 9 mei een neurostimulator kreeg . Deze neurostimulator is voor mij een redding geweest naar minder pijn , meer kwaliteit in het leven , er zijn beperkingen aan de neurostimulator maar  ik heb wel een hoop creatieve ideeën waar ik mensen mee kan helpen .

We hebben vijf kinderen en die beleven met ons deze moeilijke periode. Mama die pijn lijd , die niet alles meer kan . Verzekering die maar steeds alles uitsteld , expertises tot op heden . Medische kosten die onbetaald blijven . Ons gezin leeft mee in die situatie en toen de nood hoogst zat konden we nergens terecht . 

Na een oproep kwamen mensen die het zelf niet breed hadden ons helpen.  Door hun verhalen te horen  zijn we op het idee gekomen om de verborgen armoede in onze regio aan te pakken . 

Iedereen kan hetzelfde meemaken een ongeval krijgen en in nood geraken ,een scheiding , faillissement of een andere onverwachte situatie . Ik stelde mijn creativiteit om in daden en starte samen met mijn man deze vzw op.

Samen met onze vrijwilligers gaan pakken we de armoede in Brakel aan . 

Nathalie en Werner 

Vrouw start met vzw tegen kansarmoede in Brakel: "Dringend winkelpand nodig. Mijn huis ontploft bijna van de donaties!"

In Brakel is Nathalie Deryckere gestart met de vzw ToGood tobeGone, om mensen in nood te helpen. Kansarme gezinnen kunnen bij haar in de eerste plaats terecht voor voedsel en kleren, maar ook voor huisraad of speelgoed. Haar huis puilt intussen uit van de gedoneerde spullen en nu zoekt Nathalie dringend een winkelpand. 

"Ik had hier in Brakel een familie ontmoet die heel moeilijk de eindjes aan elkaar kon knopen. Dat heeft me erg geraakt, omdat ik het zelf vroeger ook niet makkelijk heb gehad," vertelt Nathalie Deryckere, "omdat er tegenwoordig heel wat kansarmen zijn in onze maatschappij, ben ik op het idee van de vzw gekomen: ToGood tobeGone. Dat wil zeggen: te goed om weg te gooien". De vzw biedt voedsel, kledij, huisraad en speelgoed aan, maar ook ondersteuning of hulp voor kansarmen of mensen die in eenzaamheid leven. "Natuurlijk biedt het OCMW ook al veel hulp aan mensen in nood, maar er zijn er altijd die uit de boot vallen, en daar willen wij met onze vzw iets kunnen betekenen", vult Nathalie aan. 

Huisbezoek

Via de Facebookpagina van de vzw ToGood tobe Gone kan je je als gezin aanmelden voor ondersteuning. Daarna gaat Nathalie Deryckere bij hen op huisbezoek: "Ik praat even met de mensen en heb heel snel door of ze echt in de miserie zitten. Het zijn vaak alleenstaande ouders, die onze hulp broodnodig hebben. Maar in sommige gevallen raad ik de ouders aan, om nog eens extra naar een job te zoeken."

 

Hoera we hebben een pand Kasteelstraat 46 Brakel 

Dankzij de broeders van liefde die ons het oude klooster ter beschikking stellen . We moeten wel de  werkings kosten betalen, de energiekosten . Maar het is een heel mooi gebouw die ons heel veel mogelijkheden bied.